LA SUETA CU VIO/TO CHATTING WITH VIO
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
ColorClock
TATAL NOSTRU
DOAMNE AJUTA!
CALENDAR ORTODOX
CURRENT MOON
CARTEA ZILEI

HOROSCOP ZILNIC
DICTIONAR DE VISE
BANCUL ZILEI
MUZIC PLAYLIST AT MIX.POD


MusicPlaylist
at

Ultimele subiecte
» Remedii pentru pielea cu arsuri solare
PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. EmptyMier Iul 11, 2012 1:20 pm Scris de adina frentiu

» Parfumuri
PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. EmptyLun Iul 09, 2012 7:48 pm Scris de Cosmina

» ODRASLE DE VEDETE,PICATE LA BAC
PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. EmptyLun Iul 09, 2012 7:43 pm Scris de Cosmina

» Ce se intampla in corp cand bem apa?
PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. EmptyJoi Iul 05, 2012 11:43 pm Scris de Dexter

» 2012
PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. EmptyJoi Iul 05, 2012 11:40 pm Scris de Dexter

» HOROSCOP SAPTAMANAL URANIA
PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. EmptyLun Iul 02, 2012 11:31 pm Scris de Vio

» ASTROMESAJE
PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. EmptyLun Iul 02, 2012 11:22 pm Scris de Vio

» ASTRELE IN IULIE 2012
PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. EmptyLun Iul 02, 2012 11:19 pm Scris de Vio

» Cate iubiri mari ai in viata
PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. EmptyLun Iul 02, 2012 3:58 pm Scris de astroline

» Comorile ascunse din visele noastre
PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. EmptyLun Iul 02, 2012 3:47 pm Scris de astroline

» Briefing astrologic
PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. EmptyLun Iul 02, 2012 3:43 pm Scris de astroline

» LUNA PLINA IN CAPRICORN SI ZOIILE
PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. EmptyDum Iul 01, 2012 7:45 pm Scris de Vio

» Taramul nemuritor:HUNZA
PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. EmptyDum Iul 01, 2012 6:58 pm Scris de monna123

» Ce mananci/bei acum?
PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. EmptyDum Iul 01, 2012 6:48 pm Scris de Cosmina

» Sunt sexy barbatii cu chelie?
PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. EmptySam Iun 30, 2012 6:15 pm Scris de Kora

» Gradina mea in iunie,prima luna de vara
PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. EmptyVin Iun 29, 2012 11:51 pm Scris de STOIANOV

» Mistere
PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. EmptyVin Iun 29, 2012 11:36 pm Scris de STOIANOV

» Particulele care te tin in viata chiar daca nu respiri.
PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. EmptyVin Iun 29, 2012 2:01 pm Scris de Dexter

» SCHIMBAREA LA FATA A LUMII-PLANETELE GRELE IN ACTIUNE!
PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. EmptyMier Iun 27, 2012 2:29 pm Scris de Vio

» LUNA PLINA IN CAPRICORN -3 IUL.2012 ORA 21.51 ORA ROMANIEI-:O LUMINA IN NOAPTEA INTUNECATA A SUFLETULUI NOSTRU"
PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. EmptyMier Iun 27, 2012 2:21 pm Scris de Vio

» VENUS IN MERS DIRECT-27 IUN.2012 ORA18.07 ORA ROMANIEI
PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. EmptyMier Iun 27, 2012 2:18 pm Scris de Vio

» Sanzienele-sarbatoarea soarelui si a dragostei
PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. EmptyDum Iun 24, 2012 11:33 pm Scris de JENI2

» despre...cum sa devii mai tanara!
PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. EmptyDum Iun 24, 2012 7:31 pm Scris de Larisa

» ptr.un plus de racoare in casa ta..
PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. EmptyDum Iun 24, 2012 7:25 pm Scris de Larisa

» INFORMATIE VITALA!!!!!
PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. EmptyVin Iun 22, 2012 7:29 pm Scris de Dexter

LA SUETA CU VIO
UTILE
TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi LA SUETA CU VIO Top66 Statistici TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web Page Ranking Tool LinkPro - Director Web
Website counter
TV ONLINE

PLANTE ,FLORI,POMI,ETC.

3 participanți

In jos

PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. Empty PLANTE ,FLORI,POMI,ETC.

Mesaj Scris de Ela Lun Mai 02, 2011 12:19 am

Cum ingrijim cactusii ?

PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. 10610_500

Cactusii sunt plante care pot imbogati aspectul unei camere sau a unei gradini. Singurile regiuni de pe Pamant unde nu se gasesc cactusi sunt in zone polare si subpolare, iar cele mai multe tipuri de specii de cactusi se gasesc in Mexic.
Pentru a avea cactusi frumosi si sanatosi nu trebuie decat sa respectam anumite reguli specifice acestor plante.

Lumina - este o sursa foarte importanta in cresterea si inflorirea
cactusilor de aceea se recomanda ca ghiveciul sa fie pus in apropiere de lumina soarelui, in preajma unei ferestre ar fi un loc ideal. Trebuie sa avem un lucru in vedere, faptul ca prea multa lumina poate fi daunatoare. Lumina solara are acelasi efect asupra cactusilor ca si la oameni. Prea multa lumina intensa poate provoca arsuri, astfel ca este recomandabil
ca in astfel de situatii ghiveciul sa fie mutat intr-un loc mai umbros.

Apa - Nu trebuie sa uitam ca avem de-a face cu niste plante foarte rezistente, obisnuite cu putina apa, astfel incat udarea lor
trebuie facuta rar. Cactusii nu au nevoie de o cantitate mare de apa. Dupa prima etapa de udare a cactusilor trebuie sa asteptam pana ce pamantul din ghiveci se usuca, de abia atunci vom putea sa-i udam din nou. Totodata udarea lor depinde mult si de anotimp, de exemplu: daca este vara atunci cactusii vor fi udati mai des deoarece nivelul ridicat de caldura determina
evaporarea apei mai repede, iarna in schimb cactusii conserva apa, deci udarea lor se face mult mai rar. Cactusii nu mor din cauza unei cantitati mici de apa, dar apa excesiva poate avea consecint asupra lor.

Solul - cactusii se pot adapta la majoritatea tipurilor de pamant. Totusi cel mai potrivit pentru acestia ar fi unul usor si care sa contina mici pietre si nisip in compozitia lui, facandu-l mai poros pentru a permite circulatia apei mai bine. Acest lucru explica prezenta cactusilor si la altitudini de peste 3000 de metri.
Ela
Ela
SUPER MEMBRU
SUPER MEMBRU

Mesaje : 174
Data de inscriere : 18/04/2011
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. Empty Re: PLANTE ,FLORI,POMI,ETC.

Mesaj Scris de CATY Mar Mai 03, 2011 9:22 am

Florile de apartament si ingrijirea lor

Intotdeauna florile si plantele de apartament au adus o nota de prospetime si de viata in casele oamneilor, bucurandu-i cu o pata de culoare si oferindu-le o parte din oxigenul necesar. Pentru ingrijirea lor este nevoie de cateva cunostinte de baza. Hrana potrivita
Hranei trebuie acordata o importanta sporita. Nu orice fel de ingrasamant se potriveste tuturor tipurilor de flori de apartament. Plantele trebuiesc hranite mai ales in perioada de inflorire.

Ingrasamintele le puteti gasi sub forma de praf sau sub forma lichida. Aplicarea ingrasamintelor se face de doua ori pe saptamana in perioada de inflorire sau o data pe luna in perioadele normale de crestere. Ingrasamintele bune contin potasiu, azot si fosfati.

Daca folostiti ingrasaminte sub forma de pulbere, inainte de utilizare trebuie dizolvat intr-o cantitate mica de apa care apoi este amestecata cu apa cu care udati florile. Daca folositi ingrasamantul lichid, amestecati cantitatea potrivita cu apa de udat. Cititi cu mare atentie instructiunile si respectati dozajul; daca dozajul este prea mare puteti face rau florilor.

Lumina

Toate plantele de apartament sunt iubitoare de lumina, insa exista si cateva exceptii, cum ar fi plante care indragesc umbra sau lumina difuza, care nu vine direct de la soare. Plantele care infloresc au nevoie de lumina si recomandat ar fi sa le asezati in locuri unde lumina soarelui bate toata ziua.

Frunze sanatoase

Frunzele plantelor de apartament trebuiesc mentinute curate pentru ca planata sa se poata dezvolta cat mai frumos. Pe frunzele care nu pot fi sterse pulverizati apa si lasati-le sa respire. Plantele cu frunze mari si viguroase trebuie sterse cu o carpa moale si curata din bumbac. Incercati sa taiati frunzele si florile uscate pentru ca acestea le impiedica pe cele sanatoase sa creasca.

Udatul

Trebuie stiut faptul ca nu tuturor plantelor de apartament le merge bine cu apa de la robinet, mai ales daca nivelul hipocloritului este ridicat. Apa folosita pentru udatul plantelor e bine sa fie tinuta cel putin o zi intr-un recipient descoperit si abia dupa aceea sa fie folosita pentru udat; este recomandat ca apa folosita pentru udat sa fie la temperatura camerei.

Florile de apartament care sunt expuse direct la soare este recomandat sa fie udate abia dupa lasarea intunericului. Nu pulverizati apa pe frunzele plantelor in timpul diminetilor calduroase pentru ca acest lucru le poate provoca arsuri.

Pamantul

Toate plantele se simt bine si pot creste normal daca pamantul este fertilizat, bine afanat, aerisit si care da voie apei sa il penetreze. Pamantul de flori il gasiti atat in magazinele specializate cat si in in supermarket. Acest tip de pamant contine turba si pamant de frunza si se numeste pamant de sera. Florile de apartament delicate precum Violeta, Gloxiniile au nevoie de un alt amestec de pamant format din turba fibroasa in amestec cu nisip si pamant cu frunze.

Pamantul trebuie schimbat o data pe an. Lasati floarea neudata cateva zile, folositi un cutit ca sa dezlipiti pamantul de ghiveci. Scoateti planta din ghiveci si indepartati pamantul de pe radacinile plantei cu grija. Replantati floarea intr-un ghiveci ca pamant proaspat si udati-o cu apa cu ingrasamant; lasati-o cateva zile sa-si revina. Nu incercati sa aplicati aceeasi metoda si pentru plantele extrem de fragile pentru ca riscati sa le rupeti. Incercati sa indepartati o parte din pamantul din ghiveci cu o lopatica dupa ce ati udat planta indeajuns. Apoi umpleti inapoi ghiveciul cu pamant proaspat.

Ghiveciul

Pentru ca plantele de apartament sa se simta bine au nevoie de ghivece pe masura lor. Daca planta a crescut, iar ghiveciul este prea mic este momentul sa-l schimbati si in acelasi timp aveti ocazia sa inlocuiti si pamantul. Cele mai recomandate ghivece sunt cele din lut deoarece porii vasului permit florii sa respire lucru care nu este valabil in cazul celor de plastic. Trebuie verificat daca vasul are gauri de drenaj la baza; aceste gauri fac ca surplusul de apa sa nu raman in ghiveci, iar radacinile plantei nu putrezesc. O planta pusa intr-un ghiveci fara drenaj este o planta condamnata.

Daca sunteti adeptii ghivecelor de plastic este recomandat ca acestea sa le folositi numai pentru plante care nu sunt expuse luminii directe a soarelui.

Intretinere

Pentru ingrijirea unei plante de apartament trebuie sa stiti anumite lucruri despre ea, cum ar fi: de unde provine, cat de des trebuie udata, ce tip de sol ii prieste, de cata lumina solara are nevoie si cat de des trebuie hranita. Unele plante au tendinta sa se intoarca dupa razele soarelui sau sa creasca numai inspre lumina. Este bine sa rasuciti periodic ghiveciul cativa centimetri pentru a ajuta plante sa creasca uniform. Trebuie tinut cont ca exista plante de apartament carora nu le place sa fie mutate precum Craciunita sau Trandafirul chinezesc. Aceste plante dupa mutare isi pierd florile, iar frunzele li se ingalbenesc; incercati sa evitati sa le mai schimbati locul frecvent.


SURSA:GRADINAONLINE
CATY
CATY
SUPER VIP
SUPER VIP

Mesaje : 1016
Data de inscriere : 14/04/2011
Varsta : 44
Localizare : LA SUETA CU VIO!

Sus In jos

PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. Empty Re: PLANTE ,FLORI,POMI,ETC.

Mesaj Scris de CATY Mar Mai 10, 2011 11:34 am

Echinacea

Foarte cunoscută pentru efectele sale benefice asupra sănătăţii, Echinacea purpurea este şi o plantă de grădină foarte drăguţă

Originară din America, unde este cultivată din vechime de către popoarele native pentru calităţile sale curative, Echinacea purpurea este o plantă ierboasă de dimensiuni medii, care se poate dezvolta ca o tufă de până la 1,5m înălţime şi aproximativ 0,7m lăţime. Durata sa de viaţă este de 3 până la 4 ani, chiar şi asigurându-i-se toate condiţiile convenabile, deci va trebui replantată periodic.
Se pretează foarte bine la cultivarea în grădini semiumbrite sau cu soare din plin în prima parte a zilei, dar poate creşte foarte bine şi în ghivece sau jardiniere.
Înfloreşte de la începutul verii şi până toamna, florile fiind mici şi având formă conică (denumirea plantei în engleză este chiar coneflower). Culoarea este de regulă violet, dar se întâlnesc şi de alte culori, cum ar fi alb sau roz. Florile sunt hermafrodite şi rezistă şi ca flori tăiate vreme de o săptămână.

Cum se îngrijeşte
Echinacea purpurea nu e deloc pretenţioasă la cultivare, adaptându-se foarte bine condiţiilor de climă de la noi. Astfel, creşte foarte bine în soluri sărace, nefiind necesar un tip anume de pământ sau de compost. Nu este necesară nici fertilizarea periodică. Drenajul soului se realizează foarte simplu prin amestecarea unei cantităţi de nisip în jurul rădăcinilor, fie în ghiveci, fie în grădină. Se udă regulat, deşi destul de rar şi perioadele lungi de secetă nu o afectează serios. Se dezvoltă foarte bine şi în zonele cu vânt puternic şi curenţi de aer fierbinţi sau reci. Iarna poate fi lăsată afară, pentru că de regulă rezistă la temperaturi sub 0ºC.

Cum se înmulţeşte
Echinacea purpurea se înmulţeşte fie pe cale vegetativă, fie prin seminţe. Sunt mai multe modalităţi de înmulţire vegetativă dintre care amintim butăşirea şi divizarea rădăcinilor, pentru că sunt cele mai simple şi cu rezultate bune. Butăşirea poate fi operată în primăvară sau toamnă, iar divizarea rădăcinilor toamna, după ce au trecut florile. Seminţele se plantează în luna februarie în miniseră şi germinarea lor durează cam o lună.
Deşi este o plantă rezistentă la dăunători insecte şi ciuperci, poate fi atacată de limacşi.


Folosită ca plantă medicinală de foarte mult timp, Echinacea purpurea are reale proprietăţi antidepresive şi a creşte imunitatea organismului.

SURSA:FELICIA.ONLINE
CATY
CATY
SUPER VIP
SUPER VIP

Mesaje : 1016
Data de inscriere : 14/04/2011
Varsta : 44
Localizare : LA SUETA CU VIO!

Sus In jos

PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. Empty Re: PLANTE ,FLORI,POMI,ETC.

Mesaj Scris de CATY Joi Mai 19, 2011 7:05 am

Dracaena, micul palmier din casa


Dracena este o planta care se preteaza atat pentru casa cat si pentru birou.
Este o planta cu tulpini svelte care poarta in varf o corona de frunze, avand per ansamblu aspectul unui palmier, asa incat prezenta ei in apropiere poate linisti dorul indragostitilor de peisajele exotice, cu palmieri.

Denumirea sa provine din limba greaca de la cuvantul "dracina" care se traduce prin "zmeoaica". Sucul acestei plante, uscat, se mai numeste si "sange de dragon" datorita culorii portocaliu-roscat.

Este recomandata iubitorilor de plante incepatori sau foarte ocupati intrucat ingrijirea ei este relativ simpla daca se cunosc si se respecta cateva reguli de baza.

Prezentare

Se prezinta sub forma unui copacel, asemanator unui palmier. Frunzele sunt verzi, in forma de spada, lungi si late.Florile apar primavara si vara doar la plantele batrane.
Poate atinge inaltimea de 120-130 cm.
Are o longevitate mare, chiar si in conditii de apartament.

Ingrijire

Ii sunt benefice temperaturile usor mai scazute - vara intre 18-20 de grade Celsius, iar iarna suporta bine chiar si 8-10 grade Celsius.
Lumina ii este benefica si ea, dar nu este indicat sa stea direct in bataia soarelui. Pe de alta parte frunzele i se vor decolora daca lumina va fi insuficienta.

Procesul de udare este foarte important intrucat cantitatea de apa primita este vitala. Excesul de apa sau lipsa acesteia pot duce la ingalbenirea frunzelor, iar daca umezeala este prea mare radacinile pot putrezi.

Aerul din incapere nu trebuie sa fie prea uscat pentru ca varfurile frunzelor pot deveni brune si se pot usca. De aceea este bine ca frunzele sa fie sterse cu o carpa umeda sau sa se pulverizeze cu apa cat mai frecvent.
Inmultire

Se inmulteste prin butasi.
De la baza sau din varful plantei se desprind cu grija lastari de circa 10 cm care se pun la inradacinat in ghivece cu nisip. Caldura si umiditatea ridicata sunt foarte importante pentru reusita procesului de inmultire.
Transplantarea se face primavara, odata la 2-3 ani.
Tot primavara este indicat sa se schimbe pamantul de la suprafata ghiveciului.

Atentie la

Curent, paianjenii si molii care ii pot fi foarte daunatori.

SURSA:ELE.RO
CATY
CATY
SUPER VIP
SUPER VIP

Mesaje : 1016
Data de inscriere : 14/04/2011
Varsta : 44
Localizare : LA SUETA CU VIO!

Sus In jos

PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. Empty Re: PLANTE ,FLORI,POMI,ETC.

Mesaj Scris de Vizitato Vin Mai 27, 2011 1:18 am

Imi place mult natura ...cat tine sezonul cald ma ocup indeaproape de gradina si livada ...nu sunt cu pretentii , nu am cine stie ce raritati prin gradina - flori de'ale noastre , in primul rand lalele si trandafiri care'mi plac cel mai mult - in livada am pus meri, pruni, ciresi , visini , gutui , peri - e o livada tanara de opt ani , putini dintre pomi au dat pe rod , in plus primaverile capricioase din zona de munte fac in unii ani sa ducem dorul fructelor proprii.
Citeam ce a postat Caty despre echinacee...recunosc ca nu am stiut nimic despre planta respectiva si cred ca mi'ar place sa o am mai ales ca e adaptabila la clima noastra .
Anonymous
Vizitato
Vizitator


Sus In jos

PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. Empty Re: PLANTE ,FLORI,POMI,ETC.

Mesaj Scris de STOIANOV Sam Mar 17, 2012 7:10 pm

Rosiile – plantele perfecte pentru balcon

PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. Balkon-einrichten-vitaminbar
Rosiile pot fi gasite pe durata intregului an pe rafturile magazinelor, insa din pacate rare ori avem norocul sa cumparam legume zemoase si aromate. Ele sunt cu adevarat gustoase atunci cand sunt culese direct de pe crengutele plantei.
Din fericire aceste legume nu sunt greu de ingrijit si pe balconul nostru putem amenaja un colt special in care sa cultivam rosii. Singura conditie a acestor legume pentru a creste reprezinta nevoia de lumina si cel putin cateva ore pe zi in care sa fie mangaiate de razele soarelui.
Daca avem suficient loc in balcon putem achizitiona mai multe specii de rosii, astfel ne putem satisface pofta si curiozitatea. Fructele acestei plante variaza atat din punct de vedere al formei cat si din cel al marimii si al culorii.
Astfel, putem alege dintre micutele rosii, potrivite pentru o masa eleganta, sau intre cele “uriase”, care pot atinge greutatea de aproximativ un kilogram. Forma si culoarea rosiilor poate fi de asemenea diversificata: avem posibilitatea de a alege dintre legume rotunde, ovale sau legume rosii, galbene, portocalii sau chiar si verzi.
STOIANOV
STOIANOV
MODERATOR
MODERATOR

Mesaje : 118
Data de inscriere : 08/06/2011
Varsta : 49

Sus In jos

PLANTE ,FLORI,POMI,ETC. Empty Re: PLANTE ,FLORI,POMI,ETC.

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum