ColorClock
TATAL NOSTRU
DOAMNE AJUTA!
CALENDAR ORTODOX
CURRENT MOON
CARTEA ZILEI

HOROSCOP ZILNIC
DICTIONAR DE VISE
BANCUL ZILEI
MUZIC PLAYLIST AT MIX.POD


MusicPlaylist
at

Ultimele subiecte
» Remedii pentru pielea cu arsuri solare
Mier Iul 11, 2012 1:20 pm Scris de adina frentiu

» Parfumuri
Lun Iul 09, 2012 7:48 pm Scris de Cosmina

» ODRASLE DE VEDETE,PICATE LA BAC
Lun Iul 09, 2012 7:43 pm Scris de Cosmina

» Ce se intampla in corp cand bem apa?
Joi Iul 05, 2012 11:43 pm Scris de Dexter

» 2012
Joi Iul 05, 2012 11:40 pm Scris de Dexter

» HOROSCOP SAPTAMANAL URANIA
Lun Iul 02, 2012 11:31 pm Scris de Vio

» ASTROMESAJE
Lun Iul 02, 2012 11:22 pm Scris de Vio

» ASTRELE IN IULIE 2012
Lun Iul 02, 2012 11:19 pm Scris de Vio

» Cate iubiri mari ai in viata
Lun Iul 02, 2012 3:58 pm Scris de astroline

» Comorile ascunse din visele noastre
Lun Iul 02, 2012 3:47 pm Scris de astroline

» Briefing astrologic
Lun Iul 02, 2012 3:43 pm Scris de astroline

» LUNA PLINA IN CAPRICORN SI ZOIILE
Dum Iul 01, 2012 7:45 pm Scris de Vio

» Taramul nemuritor:HUNZA
Dum Iul 01, 2012 6:58 pm Scris de monna123

» Ce mananci/bei acum?
Dum Iul 01, 2012 6:48 pm Scris de Cosmina

» Sunt sexy barbatii cu chelie?
Sam Iun 30, 2012 6:15 pm Scris de Kora

» Gradina mea in iunie,prima luna de vara
Vin Iun 29, 2012 11:51 pm Scris de STOIANOV

» Mistere
Vin Iun 29, 2012 11:36 pm Scris de STOIANOV

» Particulele care te tin in viata chiar daca nu respiri.
Vin Iun 29, 2012 2:01 pm Scris de Dexter

» SCHIMBAREA LA FATA A LUMII-PLANETELE GRELE IN ACTIUNE!
Mier Iun 27, 2012 2:29 pm Scris de Vio

» LUNA PLINA IN CAPRICORN -3 IUL.2012 ORA 21.51 ORA ROMANIEI-:O LUMINA IN NOAPTEA INTUNECATA A SUFLETULUI NOSTRU"
Mier Iun 27, 2012 2:21 pm Scris de Vio

» VENUS IN MERS DIRECT-27 IUN.2012 ORA18.07 ORA ROMANIEI
Mier Iun 27, 2012 2:18 pm Scris de Vio

» Sanzienele-sarbatoarea soarelui si a dragostei
Dum Iun 24, 2012 11:33 pm Scris de JENI2

» despre...cum sa devii mai tanara!
Dum Iun 24, 2012 7:31 pm Scris de Larisa

» ptr.un plus de racoare in casa ta..
Dum Iun 24, 2012 7:25 pm Scris de Larisa

» INFORMATIE VITALA!!!!!
Vin Iun 22, 2012 7:29 pm Scris de Dexter

LA SUETA CU VIO
UTILE
TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi LA SUETA CU VIO Top66 Statistici TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web Page Ranking Tool LinkPro - Director Web
Website counter
TV ONLINE

dr.ou

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

dr.ou

Mesaj Scris de Dexter la data de Sam Mar 31, 2012 1:08 am



























Doctorul OU






Un ou este o capodopera neintrecuta a naturii.

El contine aproape toate vitaminele si

microelementele necesare pentru intarirea sanatatii.

Motiv temeinic ca sa-l folosim si ca medicament


Au trecut timpurile cand domina o teorie gresita,

precum ca ouale contin colesterol daunator.

Ultimele cercetari medicale arata ca in componenta

lor se gasesc lecitina, holina si colesterol "bun".

Ficatul nostru foloseste colesterolul din ou pentru producerea de secretii biliare si formarea de celule noi; lecitina hraneste creierul si dizolva depunerile aterosclerotice din vasele sanguine, iar holina este foarte importanta pentru imbunatatirea memoriei

si eliminarea toxinelor din ficat.


Ouale sunt un depozit adevarat de vitamine A, K, E, grupa B, niacina, biotina si acid folic. Dupacantitatea de vitamina D, de care ducem lipsaaproape toti, ouale sunt pe locul doi dupa uleiul de peste. In ou se afla combinatia optima demicroelemente: fosfor, fier, cupru, mangan si cobalt, iar in coaja - Ca si Mg. Ouale contin si niste fermenti

cu efect antimicrobian, antiedemic si antiinflamator.Dar asta nu inseamna ca de acum inainte trebuie saincepem ziua cu omleta, ou fiert sau ochiuri, ca sa nu

epuizam pancreasul si tractul digestiv, care inca nu"s-au trezit".


Nutritionistii recomanda:


* Sa mancam ouale dupa ora 14, cand organismul asimileaza mai bine nutrientii din ou, mai ales inperioada septembrie-iunie, cand organismul are nevoie crescuta de vitamine.


* Pentru intarirea imunitatii si imbogatirea organismului cu vitamine si microelemente se prepara bucate in careouale se combina cu zarzavat, legume si frunze verzi de

papadie, trifoi, podbal, tei, artar dulce si urzica.


* Pentru copii si tineri este util consumul zilnic de ou, iar la varsta a III-a, sunt de ajuns 2-3 oua pesaptamana.


* Ca sa pastram nutrientii din ou si sa asiguram asimilarea lor, ouale de gaina se tin pe foc un timp scurt, pana se intaresc putin (omleta sau oua fierte).


* Ouale crude nu sunt sterile. Coaja lor are multi pori prin care respira viitorul pui, dar si prin care microbii patrund inauntru. De aceea, se recomanda sa spalati bine ouale, chiar si inainte de fierbere, ca sa preveniti

salmoneloza.


Vindecatorii recomanda:


Din mosi-stramosi ouale au fost folosite de romani atat pentru vindecare, cat si pentru indeletniciri magice.


1. Pentru tratarea arsurilor , vracii de la tara amestecau doua albusuri cu o lingura de ulei si o lingura de frisca.Cu acest amestec se ungea locul afectat de cateva ori pe zi.


2. Pentru tusea provocata de o raceala puternica seamesteca bine doua oua crude, doua capatani de usturoi pisate si 100 g de osanza topita.. Se frectioneaza cu

alifia obtinuta talpile, apoi gleznele si in continuare pana la genunchi, timp de 3 zile.


3. Furunculoza si abcesul se trateaza cu efect bun folosind un "aluat" obtinut din doua galbenusuri crude, o lingura

miere de albine, 1/2 lingurita de sare si putina faina. Se obtine un amestec asemanator cu argila umeda. Se

modeleaza o turtita care se aplica pe furuncul si se tine pana la spargerea lui, datorata antibioticului natural din ou.


4. Pentru vindecarea ranilor si arsurilor se foloseste si o alifie preparata din oua fierte tari. Se scot galbenusurile din 5 oua si se prajesc in 100 g de unt topit sau untura,

pana se obtine o masa omogena, de culoare maro, cu care se ung de doua ori pe zi locurile bolnave, ranile, ulceratiile, arsurile etc. Alifia se pastreaza la frigider, in sticluta de culoare inchisa.


5. In tratarea psoriazisului se foloseste alifie care contine albus de ou. Intr-un vas de sticla se amesteca 5 linguri de vaselina curata, 1 lingura crema de corp pentru copii,

1 lingura miere de albine si un albus de ou. Toate componentele se bat 20 minute cu furculita sau se amesteca cu mixerul, pana se obtine un unguent solid, care se va pastra in borcane inchise etans, in frigider.

Locurile afectate se freaca cu alifia obtinuta, de 2 ori pe zi, un timp indelungat. In primele doua luni, efectul nu se observa, iar apoi pielea se curata repede. Pe locul

afectat ramane o pata pigmentata diferit de culoarea naturala, dar cu timpul pata dispare.


6. Pentru diminuarea durerii in articulatiile inflamate se prepara un amestec din doua linguri de sare si un ou. Ingredientele se bat bine, se intind pe o bucata de tifon impaturit sau pe un prosopel de bumbac si se infasoara articulatiile bolnave. Pe masura ce

pansamentul se usuca, se mai aplica din amestec, de 3-4 ori.


7. Persoanele cu ulcer stomacal sau duodenal pot sa-si rezolve problema cu un amestec din doua albusuri de ou crude, 1,5 linguri miere de albine si 15 g de unt..

Amestecul incalzit pe baie de aburi se bea cu 2 ore inainte de ora obisnuita de trezire, dupa care se mai sta in pat 2 ore, intai pe partea dreapta, apoi pe spate si pe partea stanga. Regimul dureaza 6 luni.


8. Pentru vindecarea ranilor, taieturilor, mai ales pe degete, batranii folosesc si acum o metoda straveche. Se sparge un ou crud, se desprinde de coaja pielita alba

si se infasoara taietura cu ea (pe partea umeda). Se panseaza cu o fasa de tifon. Pielita se lipeste strans de deget dupa ce se usuca, protejeaza rana de infectie si

favorizeaza procesul de granulare. In functie de gravitatea problemei, se lasa pe deget 7-10 zile.


Leacuri cu coaja de ou


Au trecut timpurile cand se considera ca lipsa de calciu provoaca numai rahitism la copii si osteoporoza la

batrani. Cercetarile medicale au dovedit ca insuficienta de calciu afecteaza sistemul cardio-vascular, provoaca aparitia celulelor canceroase, nervozitate, scadere de

memorie, insomnie, iar la femeile aflate la menopauza apar crampe la muschii pulpei. Dar calciul din ou regleaza si procesul de crestere a celulelor, tesuturilor, participa in procesul de metabolism, este indispensabil

in activitatea corecta a sistemului nervos si in contractia musculara. Calciul asigura coagularea sangelui si o imunitate buna. El este elementul principal care asigura

PH-ul corect in organism. Toate calitatile enumerate ne ajuta sa mentinem o stare de sanatate buna.


Concomitent cu descoperirile medicale, farmaciile s-au umplut cu tot felul de preparate de calciu, mai ieftine si mai scumpe, dar numarul de bolnavi tot nu scade, deoarece noi nu avem nevoie de orice fel de calciu, avem nevoie doar de calciu organic, usor asimilabil. In natura exista doua feluri de asemenea calciu - in corali

si in coaja de ou. Atata timp cat in Romania nu exista corali, ramane sa ne indreptam atentia asupra cojilorde ou, care contin aproape 90% din elementul-minune calciu.


Preparate din coaja de ou


* Cea mai simpla metoda de imbogatire a organismului cu microelementul calciu este prepararea citratului de calciu, obtinut din 2 g de coaja pisata, amestecata cu o lingura de suc de lamaie proaspat stors. In varianta

asta, calciul se asimileaza aproape intotalitate si nu provoaca aparitia de pietre la rinichi si in vezica biliara sau depuneri in articulatii si in vasele sangvine.


Cea mai potrivita perioada pentru luarea citratului este intre orele 19-20, deoarece calciul se asimileaza mai bine pe timpul noptii. Este bine ca toti oamenii peste

40 de ani, mai ales femeile in perioada de

premenopauza, sa consume regulat, in mod deosebit iarna, citratul de calciu, nu neaparat pentru profilaxia osteoporozei, dar mai ales pentru intarirea tuturor sistemelor organismului.


* Pulberea de ou (obtinuta prin pisarea si cernerea cojilor bine spalate) se da copiilor incepand de la varsta de 6 luni, adolescentilor si neaparat femeilor

insarcinate.. O cura dureaza o luna, cu pauza de o luna. Curele se repeta.


* Balsam din ou. Li se recomanda persoanelor cu boli ale aparatului locomotor, cardio-vascular, astm bronsic,

parodontoza, exfolierea unghiilor, alopecie (caderea parului), crampe musculare nocturne si insomnie. Un borcan de 3 litri se umple cu oua de casa, dar mai

bine cu oua de prepelita bine spalate si uscate. Peste oua se toarna suc de lamaie, ca sa fie cu 2 degete deasupra lor.


Borcanul se inchide cu capac de plastic si se lasa 2 saptamani la racoare. Dupa dizolvarea cojilor, amestecul se agita energic cu o lingura de lemn, in asa fel ca peliculele sa se rupa. Amestecul se strecoara prin sita, peliculele si bucatelele de coaja ramasa

nedizolvata se arunca, iar in lichid se adauga 250 ml de coniac de calitate (in loc de conservant) si, dupa dorinta, 200 g miere de albine. Se consuma cate o lingura, de 3 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa

sau la 40-60 minute dupa masa. Balsamul se foloseste cu succes si in caz de fractura, deoarece ajuta la formarea rapida a calusului osos.


Culoarea cojii nu are importanta, conditia principala este ca ouale sa fie proaspete, de la gaini sau prepelite sanatoase, cel mai bine sa fie din gospodaria proprie. Efectul maxim se obtine daca se folosesc oua de prepelita, care au o componenta mai bogata de

microelemente.


ATENTIE: ouale de rata, gasca sau de la pasarile salbatice nu se folosesc pentru tratamente

_________________
avatar
Dexter
MODERATOR GLOBAL
MODERATOR GLOBAL

Mesaje : 191
Data de inscriere : 30/04/2011
Localizare : Terra

Sus In jos

Ouale de prepelita

Mesaj Scris de Dexter la data de Vin Apr 27, 2012 7:15 pm

Specialiştii le recomandă persoanelor care suferă de alergii să evite ouăle de găină. Fierte sau crude, ouăle de prepeliţă pot fi folosite în tratamentul unui număr impresionant de afecţiuni.

Ouăle de prepeliţă le-ar putea înlocui cu succes pe cele de găină, deoarece au un conţinut mult mai complex de principii active.

Un ou de prepeliţă conţine de cinci ori mai mult fosfor, de opt ori mai mult fier, de şase ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai multă vitamina B2 decât unul de găină.

Conţine, de asemenea, un întreg complex de vitamine: A, B, D3, E, alături de minerale esenţiale, precum calciu, zinc, potasiu şi sulf.

„Efectele miraculoase produse de oul de prepeliţă în organism se datorează proteinelor de calitate superioară din ou, glucidelor speciale, care nu sunt periculoase pentru persoanele cu diabet sau pentru cele care suferă de alte boli înregimul cărora ouăle sunt interzise. De asemenea, ouăle de prepeliţă conţin aminoacizi esenţiali şi factori antialergenici. La fel de valoroase sunt şi enzimele care curăţă depunerile de colesterol de pe pereţii vaselor sanguine” , precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Grăbesc recuperarea după o operaţie

O cură cu astfel de ouă îmbunătăţeşte calitatea vieţii bolnavilor cronici. Aceste tonice naturale ajută inima să funcţioneze normal, revigorează organismul după perioade intense de stres şi de epuizare.

În cazul bolnavilor care au suferit o intervenţie chirurgicală sau care au făcut chimioterapie, ouăle de prepeliţă grăbesc recuperarea. Beneficiile acestei terapii nu se opresc aici, deoarece cura cu ouă de prepeliţă reglează aciditatea gastrică şi digestia.

O astfel de terapie pre- şi postnatală vine în sprijinul viitoarelor mame, deoarece le ajută să nască mai uşor, iar după naştere acestea pot să alăpteze mai mult timp.

De asemenea, o cură cu ouă de prepeliţă are efecte foarte bune în cazul bolnavilor de dischinezie biliară, TBC şi celor cu afecţiuni ale rinichilor şi ficatului. Şi persoanele supraponderale, cele care au probleme cu imunitatea sau care au un nivel crescut al glicemiei îşi ameliorează starea de sănătate în urma consumului de ouă de prepeliţă.

Se consumă crude, dimineaţa

Există mai multe scheme de tratament, în funcţie de vârstă şi de afecţiune. Ouăle se consumă crude, dimineaţa, în locul cafelei, şi trebuie să fie proaspete. Se recomandă mai multe cure: cu 60, 90, 120 şi cu 240 de ouă.

Cura cu 60 de ouă se urmează 30 de zile şi este indicată adulţilor şi copiilor cu vârste între unu şi trei ani (câte două ouă zilnic).

Copiilor cu vârsta de 4-7 ani li se recomandă cura cu 60 de ouă ţinută timp de 20 de zile (câte trei ouă zilnic). Cura cu 90 de ouă se ţine 30 de zile de către copiii cu vârsta de 8-10 ani (câte 3 ouă zilnic), iar cura cu 120 de ouă este pentru 26 de zile (se recomandă adulţilor şi adolescenţilor cu vârste între 16 şi18 ani. În schimb, cura de 240 de ouă se administrează timp de 50 de zile doar adulţilor.

Persoanelor care nu pot consuma ouăle crude li se recomandă fierberea acestora.

De ce sunt bune ouale de prepelita?

Nu este un mit, este chiar adevarat. Ouale de prepelita sunt intr-adevar primele pe lista de recomandari pentru persoanele care vor sa duca o viata sanatoasa. Stim cu totii ca ouale de gaina, oricat de bune ar fi, contin colesterol si pot deveni periculoase. Oul de prepelita in schimb nu numai ca nu contine colesterol, insa asigura si o energie mult mai mare.

Cu aceste proprietati ouale de prepelita pot ajuta la recuperarea dupa o perioada de stres sau de epuizare fizica, pentru ingrijirea tenului si a parului (prevenind caderea acestuia). De asemenea, medicii naturalisti recomanda aceste oua si pentru cei care sufera de boli respiratorii, digestive, hepatice, circulatori, de rinichi sau ale sistemului nervos. Sunt indicate si persoanelor care au un metabolism dereglat.

Ouale se consuma crude, de preferat dimineata. Este de preferat sa fiti foarte atenti la termenul de valabilitate. Puteti adauga o lingurita de miere la acestea pentru a face gustul mai placut si pentru a va asigura un surplus de energie. Se pot consuma pana la 3 oua pe zi, ceea ce v-ar putea asigura necesarul de energie pana dupa-amiaza, simtindu-va satuli doar cu consumul acestora. Astfel scade riscul de a manca peste masura. Ceea ce este interesant, este ca nu exista contraindicatii, fiind recomandat tuturor indiferent de afectiunile de care sufera.

Sa nu va fie teama de faptul ca acestea va vor priva de vitamine sau minerale, in conditiile in care preferati sa nu mai consumati nimic altceva pe o perioada mai lunga de timp in cursul unei zile. Un ou de prepelita contine de 5 ori mai multa vitamina B2 decat un ou de gaina. De asemenea acelasi raport este valabil si in cazul fosforului. In cazul vitaminei B1, acesta are de 6 ori mai multa decat oul de gaina, si de 7 ori mai mult fier si potasiu. Totodata contine vitamina A si vitamina E.

Pentru a te bucura de toate efectele benefice ale acestui aliment, este bine sa renunti la alcool. Acesta poate reduce efectele terapeutice, stresul fiind mai greu de indepartat.

Acestea fiind spuse, nu uita ca acesta este singurul ou dietetic. Continutul sau de proteine, glucide nedaunatatoare pentru diabetici, lipide si licitine, vitamine, saruri minerale, aminoacizi esentiali si factori antialergici il fac intr-adevar un produs minune pentru toate persoanele, indiferent de motivul pentru care acestea au hotarat sa apeleze la un astfel tip de dieta. Mai mult, in functie de nevoile fiecaruia, exista tipuri de diete speciale a caror baza este oul de prepelita.

Este imposibil sa nu fi auzit deja de calitatile iesite din comun ale acestui aliment foarte bogat in vitamine. O cura cu oua de prepelita rezolva probleme grave de sanatate, cum ar fi: afectiuni ale inimii, ale stomacului sau ale sistemului circulator, si asta fara nici un altfel de medicamente. Dealtfel, toti crescatorii de prepelite sustin ca viata li s-a schimbat in bine datorita acestei mici pasari: in primul rand consumul zilnic de oua le-a imbunatatit sanatatea (a lor si a familiilor lor), iar in al doilea rand veniturile pe care le obtin din comercializarea oualor sau a carnii sunt mai mult decat multumitoare.

In antichitate, chinezii tratau in mod curent astmul bronsic cu oua de prepelita, iar vechii egipteni tratau inca de acum 4000 de ani impotenta si sterilitatea.

Doctor Jean Claude Truffier, medic generalist francez, face studii aprofundate asupra calitatilor terpeutice ale oului de prepelita, obtinand rezultate remarcabile in tratarea astmului bronsic, rinitei, conjunctivitei, tusei spastice, urticariei, etc.

Dupa aceste remarcabile succese, numerosi medici, vor accepta acest tratament, extinzand utilizarea lui in tratarea altor afectiuni, cum ar fi:

- ulcer gastric si duodenal

- diabet zaharat

- hipertensiune arteriala

- boli ale ficatului si rinichilor

- impotenta sexuala

“Eu, de cand am inceput tratamentul cu oua de prepelita nu m-am mai oprit”, spune domnul Popescu. “Practic, oul nu te trateaza de astm, de ulcer sau boli de rinichi , ci te trateaza in general.” Oul de prepelita este un “medicament” fara nici o contraindicatie si are marele avantaj ca echilibreaza intregul organism, fiind o sursa naturala si foarte ieftina de vitamine esentiale. “Foliile de Ulcerotrat mi s-au ingalbenit in dulap”, explica domnul Popescu, care in fiecare dimineata, la jumatate de ora dupa ce se trezeste (niciodata dupa ora 4), bea pe nerasuflate 5 oua de prepelita.

Care este misterul? Nimic mai simplu, daca pornim de la factorii ce determina aceste imbolnaviri: stres cotidian, alimentatie dezechilibrata, bogata in aditivi si ingrediente sintetice (amelioratori, conservanti, stabilizatori) precum si in produse de origine animala cu un continut ridicat de grasimi si colesterol, etc.

Oul de prepelita este produsul de origine animala cu cel mai echilibrat continut proteic, vitamino – mineral si enzimatic capabil sa regleze toate aceste carente, readucand in parametrii normali orice organism uman.

De la bun inceput trebuie sa stabilim ca un ou de prepelita are de 5 ori mai mult fosfor decat un ou de gaina, de 7,5 mai mult fier, de 6 ori mai multa vitamina B1 si de 15 ori mai multa vitamina B2. De aceea sunt mult mai recomandate din punct de vedere medical decat cele de gaina.
Beneficiile oului de prepelita
Ouale de prepelita nu sunt o cura moderna de tratare a diverselor afectiuni, ci sunt folosite inca din antichitate, de catre chinezi si civilizatia egipteana. Daca in urma cu 4000 de ani se tratau afectiuni ca si astmul bronsic sau problemele de infertilitate, in prezent, ouale de prepelita se folosesc in afectiuni ca: boli renale, diete si cure de slabire, afectiuni hepatice si cardiace, afectiuni gastrice. Chiar si copiilor le sunt indicate aceste minuni ale naturii: ouale de prepelita cresc imunitatea organismului, stimuleaza cresterea si fixarea calciului in oase, asigurand cresterea armonioasa a copiilor. In vreme de examene, ouala de prepelita activeaza pentru imbuntatirea memoriei.
Cura de oua de prepelita
In functie de afectiunea pe care urmariti sa o tratati cu ouale de prepelita, cura poate dura o perioada mai lunga sau mai scurta de timp, consumandu-se in functie de afectiune si de varsta pacientului, intre 60 si 240 de oua. Consultand un doctor naturist, va va indica exact ce cura trebuie sa faceti, de cate zile si cu cate oua pe zi.
Indiferent de durata curei, exista niste reguli ce trebuiesc respectate: ouale trebuie sa fie neaparat proaspete, si se consuma dimineata, pe stomacul gol, cu minim o ora inainte de a servi micul dejun. Ouale se consuma neaparat crude, gaurind la un varf oul si sorbind continutul din coaja. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, astfel ca si daca obisnuiti sa le conservati in frigider, scoateti-le cu o seara inainte de a le consuma.
In caz ca doriti sa repetati cura, trebuie sa lasati sa treaca 20 de zile in cazul adultilor si 60 de zile (respectiv 2 luni) in cazul copiilor. Daca in cazul copiilor nu e cazul sa le spunem asta, adultilor le atrag atentia ca pe toata durata este interzis consumul de cafea sau bauturi alcoolice pentru ca diminuneaza proprietatile curative ale oualor de prepelita.
Toast cu oua de prepelita
Cine spune ca ouale de prepelita se pot utiliza doar in cure terapeutice? Daca tot am zis ca servim ouale de prepelita la micul dejun, de ce sa nu facem un mic dejun deosebit spectaculos?
Aveti nevoie de 4 felii de toast graham, ketchup dulce sau picant, 4 oua de prepelita si patrunjel verde. Se prajesc feliile in toaster, apoi se aseaza intr-o tava pentru cuptor. Pe fiecare se face cate o inimioara groasa din ketchup. In interiorul fiecarei inimioare spargem cate un ou de prepelita si dam tava la cuptor pana cand ouale s-au facut, respectiv arata ca si ochiurile facute in tigaie. Se presara peste ele patrunjel proaspat tocat si se mananca pe nerasuflate.


PREPELITA





Diferenţa dintre oul de găină şi ouăle de prepeliţă

_________________
avatar
Dexter
MODERATOR GLOBAL
MODERATOR GLOBAL

Mesaje : 191
Data de inscriere : 30/04/2011
Localizare : Terra

Sus In jos

Re: dr.ou

Mesaj Scris de Kora la data de Dum Apr 29, 2012 3:13 pm

Din proprie experienta va spun ca ouale de prepelinta pentru mine au facut adevarate minuni cu sanatatea mea.
avatar
Kora
STELUTA
STELUTA

Mesaje : 11
Data de inscriere : 05/03/2012
Varsta : 52

Sus In jos

Re: dr.ou

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum